ВИДОВЕ ФУТБОЛНИ ЗАЛОЗИ

С хилядите международни лиги, първенства и мачове футбола си остава като най-популярният спорт за залози. Букмейкърите предлагат стотици футболни залози, затова в тази статия ще Ви обясним видовете залози предлагани от букмейкърските къщи.

Залози за краен резултат

Най – често разпространеният вид залог за футбол е победител в редовното време на срещата. Тези видове залози са по – известни и като 1Х2 залози. Единицата се счита за отбора,  който е домакин,  двойката означава победа за гостите, а ако мача приключи без победител използваме знака Х.

Равенство няма залог

Този вид залог също е доста разпространен сред играчите. Той премахва равенството като вариант от гледна точка на залога. Така избора Ви се свежда до две опции, а не до три. При положение, че мача завърши с равенство, залога Ви се счита като печеливш при коефициент от 1.00. Като пример ще вземем срещата Реал Мадрид – Барселона. Заложили сме Реал Мадрид да спечелят. При победа на Реал Мадрид печелим, но губим при победа на Барселона. Ако мача завърши наравно, пари Ви се връщат, т.е не печелите нищо, но и не губите нищо.

Първо полувреме / Краен резултат

На различни места този вид залог се изписва и като ПП / КК. Тук освен, че трябва да познаете крайният изход, ще трбява да познаете и изхода на първото полувреме. Отново ще вземем за пример мача Реал Мадрид – Барселона. Заложили сме, че Реал Мадрид ще водят на полувремето и след това ще победят  (1/1). Печелим, ако по –горе казаното се случи, но ако резултата на полувремето е равен или Барселона спечелят първото полувреме, губим залога си.

Резултат на полувреме

Тези видове залози ни позволяват да залагаме, както на първото полувреме, така и на второ полувреме. Като се отчита единствено кой е отбелязал повече попадения през избраното полувреме.

Общо голове (Под / Над)

Тези видове футболни залози са по – разпространени като Под / Над залози. Тук ни се дава възможност да заложим дали броят на головете ще прехвърли даденото от букмейкърските къщи число.  Най – залаганата опция е за Под и Над 2,5 гола. А различните букмейкъри предлагат опции за залог и над и под 0,5 гола, 1,5 гола та дори и до над или под 5,5 гола. Букмейкърските къщи са помислили и за броя на головете, слагайки ги в отделни категории : 0 – 1 гола, 2 – 3 гола, 4 – 5 гола, 6 + гола. Също така може да изберем залог за Под / Над на головете на двата състава по отделно за всеки. Залози за Под / Над може да правим и за най – различни други неща в съответния мач, като броя на корнери, фалове, тъчове, картони.

И двата отбора да отбележат

Много разпространен залог за футболни срещи. Букмейкърите ни предлагат отговори Да и Не на въпроса дали и двата отбора ще се разпишат поне един път в противниковата врата.

Футболни залози на първи голмайстор

Тук залогът е повече от ясен. Важното е да проверите в правилата и условията на избрания букмейкър дали автоголовете се броят и дали парите Ви ще бъдат върнати ако посоченият от Вас голмайстор, на когото сте заложили, остане резерва през целия двубой.

Хендикап

Този вид залог се използва, когато заложите, че дадени отбор не само ще грабне победата, но и ще го направи по убедителен начин. Букмейкърските къщи Ви дават възможност да залог при преднина за даден отбор. Вариантът за равенство също остава. Като пример за залог на Хендикап отново ще вземем двубоя Реал Мадрид – Барселона.
Хендикапът е 0:1 и залагате за равенство. Така предимството от един гол е в полза на Барселона, залогът за равенство ще бъде печеливш, само тогова когато Реал Мадрид победят с точно един гол разлика.

Азиатски хендикап

Този вид футболни залози се различава от разпространения хендикап по това, че възможността за равенство отпада. От тук следват и различните видове азиатски хендикап:

АХ 0 – азиатски хендикап, който е аналогичен на залога с опцията „Равенство няма залог“.
АХ +0,25 – залогът се поделя на две части – първата половинка е за АХ 0, а втората е за АХ 0,5.
АХ +0,5 – аналогичен на залога 1Х2 – за да спечелите, вашият състав трябва да победи.
АХ +0,75 – залога се поделя на две – първата половинка е за АХ +0,5, а втората е за АХ +1
АХ +1 – залога е успешен при победа с два или повече гола разлика, а при успех с точно един гол разлика, залога се връща.
АХ +1,25 – залога се разделя на две – първата половина е за АХ +1, а втората е за +1,5
АХ +1,5 – аналогичен залог на -1 залога от традиционния хендикап – печелим при победа с два или повече гола разлика, във всеки друг случай губим.

Време на първия и време на следващия гол

Залозите на живо станаха много популярни и именно това е опцията, която се използва най – често за такъв тип залози. По кое точно време ще бъде отбелязан първия гол? Преди началото на срещата, букмейкърските къщи обикновено ще ви предложат да заложите дали първия гол ще бъде вкаран преди или след 27-мата минута. При залозите на живо опциите за първи / следващ гол са разделени на блокове, както следва:0-10,11-20, 21-30 и т.н. до 90мин.