АРБИТРАЖНИ ЗАЛОЗИ

За всички любители на спортни залагания в тази статия ще обясним кои залози наричаме арбитражни залози. Основният принцип при арбитражите е да се играе с минимален риск и с дългосрочни, но сигурни печалби. Веднага ще дадем пример за арбитражен залог. УИНБЕТ предлага коефициент от 2.00 за Над 2,5 гола на даден футболен двубой, а 1ХБЕТ предоставя коефициент от 2.05 за Под 2,5 гола на същия този мач. Поставяме залози за двата възможни изхода на този пазар при изброените по – горе букмейкъри (като не забравяме, че залогът за Над 2,5 гола в УИНБЕТ е малко по-голям от другия в 1ХБЕТ). По този начин ще си гарантирате сигурна печалба още преди началото на двбуоя. Така няма да ни вълнува дали мача ще завърши с 1, 2, 3 или повече голове.

Арбитражните залози са една напълно легална дейност. Просто използваме разликите в различните пазарите и прави покупки и продажби, като при фондовите борси. Печеливши арбитражни залози носят сравнително малка възвращаемост, а другият минус е, че парите са необходими за дълъг период от време. При средна печалба на залог от 2,5 – 3,5% и около 15 – 25% възвращаемост на капитала средно на месец, то арбърът се нуждае от примерна стартова база от 5 000 лв. Така ще може да изкарва средно по 1 000 лв. на месец. В началото се изискват повече средства и използването на арбитражните залози за много хора е невъзможно именно заради това не са сред разпространените видове залози. При тодзи вид залози много важно е да се извършват голям брой пресмятания с пълен регистър на всички транзакции. През цялото време се следва строга последователност, без други залози от банката за арбитражни залози.

Арбитражите се смятат за напълно безрискови. И тук обаче има определени рискове, които могат да се появат не по вина на клиента. Най – същественото е, че когато поставите залог в първия букмейкър и докато заложите във втория, избрания пазар може  да е блокиран и да не можете да заложите. Това разбира се случва много рядко.