Григор Димитров – Филип Колшрайбер

Начало: не преди 14:00 часа

Григор Димитров стартира успешно участието си на турнира от Мастърс сериите в Монте Карло. Българина победи Пиер Юг Ербер с 2:1 сета като показа характер и обърна мача. Така нашето момче си осигури участие na 1/8-финалите където ще срещне опитния германец – Филип Колшрайбер. 40-тия в световната ранглиста записа 2 победи досега в Монте Карло, като не даде сет на Тенис Сандгрен и Алберт Рамос. Колшрайбер се чувства добре на червени кортове и със сигурност ще търси своите шансове срещу световния номер 5.

Димитров стартира много трудно срещу Пиер Юг Ербер. След загубата на първия сет обаче, българина намери себе си и успя да обърне мача. В началото си личеше нервността от факта, че Григор отдавна не бе преминавал първото си препятствие в турнирите и поредна издънка го изпращаше назад в АТП ранглистата. Срещу Ербер, Димитров вкара едва 56% първи сервис – показател, който трябва да подобри днес. Ако това не се случи Колшрайбер ще създаде големи проблеми на нашето момче. Немеца успя да запише цели 3 пробива в мача си с Алберт Рамос, като заради слабия сервис на испанеца успя да спечели голям процент от точките в неговото подаване.

Смятаме, че след трудния но успешен старт, Димитров ще бъде много по-категоричен днес. Миналата година на червените кортове в Мадрид, Гришо не даде шанс на Колшрайбер и го победи с 2:0. Смятаме, че и днес българина трябва да вземе победата и да погледне към 1/4-финалите в Монте Карло.

Прогноза: победа за Григор Димитров

Коефициент: 1,66 в БЕТФЕЪР