Белгия – Русия

Начало : 22:00ч събота 12 юни 2021г

Евро 2020, група В, футболни прогнози

Вторият ден от програмата на Евро 2020 ще завърши на стадион „Газпром арена“ в Санкт Петербург. Един срещу друг се изправят Белгия и Русия във втория двубой от група В. Предвид това, че срещата ще се проведе на руска земя, „сборная“ може да вземе съвсем логично предимство. Дания и Финландия са другите два отбора тук, което ще означава че основния фаворит за първото място ще са белгийците. Всъщност „червените дяволи“ са определяни от мнозина сред големите фаворити за спечелването на титлата на предстоящото европейско първенство. Поглеждайки към пълния със звезди на водещите европейски клубове белгийски тим това изглежда съвсем резонна прогноза. Но тим като Русия никога не трябва да се отписва с лека ръка. Така че хората на Роберто Мартинес трябва да имат едно на ум.

Съдбата на жребия отново събра в една група двата тима. Белгия и Русия бяха заедно в една квалификационна група. Червените дяволи спечелиха тази група без проблеми с 10 победи от 10 мача. Сборная остана втора с осем победи и две загуби дошли именно от белгийците. В тези два мача Белгия бяха безпощадни и победиха Русия с 4:1 на руска земя и с 3:1 в Белгия. Общо срещите помежду им са шест, като белгийския тим има пет победи при само един равен и нито една победа за „сборная“. Интересно е да отбележим, че последните три директни мача завършиха с резултат над 3,5 гола. Ще станем ли свидетели на нов резултатен мач между Белгия и Русия, едва ли, най – вече защото все пак това е първи мач на Евро 2020 и за двата тима.

За успех на Белгия може да изберем коефициент от 1,74, който изглежда доста висок предвид класата, която притежават хората на Роберто Мартинес. Равенството е определено на ставка от 3,65, а успех на Русия се оценява на коефициент от 5,00, който също е доста висок, предвид факта, че все пак мача ще се изиграе в Русия.

Белгийците и руснаците ще излязат в този първи за тях мач на Евро 2020 без особени проблеми с контузени играчи, така че ще видим най – доброто с което разполагат двете национални селекции.

Прогноза на bookmakerbg:

Червените дяволи обичат да играят срещу сборная, така че определено може да им се доверим – Победа за Белгия!

Коефициент : 1,74  в Уинбет